ماستیک اکریلیک سیلیکونی چیست و چه کاربردی دارد؟

ماستیک اکریلیک سیلیکونی

ماستیک سیلیکونی اکریلیک در کنار سایر ماستیک ها نظیر ماستیک پلی سولفاید مناسب برای آب بندی اتصالات، درزها و ترک ها و همچنین اتصال قاب پنجره در دیوار و حتی میان شیشه و قاب پنجره، عناصر پیش ساخته، پله، تخته، دیوارها، سقف و همچنین برای آب بندی دیوارهای داخلی مناسب است. ماستیک نوعی درزگیر شیشه های دو جداره محسوب می شود و درزگیرهای سیلیکونی یک درزگیر ضد آب و همه کاره و انعطاف پذیر با کاربردهای فراوان است. همچنین در میان آجر، بتن، سنگ تراشی، کچ کاری، انواع سطوح چوبی، شیشه، کاشی و سرامیک، فلز و … نیز کاربرد دارد. استفاده از ماستیک اکریلیک برای آب بندی شیشه انواع پنجره های معمولی، دوجداره و چند جداره و ممانعت از نفوذ رطوبت و گرد و غبار ازجمله ویژگی های ماستیک اکریلیک سیلیکونی است.

ماستیک اکریلیک سیلیکونی

ازجمله ویژگی هایی که ماستیک سیلیکونی اکریلیک را برای استفاده در پنجره های دوجداره مناسب می سازد می توان به دوام بالا، مقاومت در برابر آب، مقاومت در برابر حلال های شیمیایی، بی ضرر بودن مواد شیمیایی موجود در ماستیک برای انسان و محیط زیست و همچنین چسبندگی بالای آنها اشاره نمود. به طوری که استفاده از ماستیک سیلیکونی به همراه ماستیک اکریلیک می تواند به خوبی مانع ورود رطوبت به فضای میان شیشه ها در پنجره دوجداره شود.
اغلب استفاده از چسب پلی سولفاید و ماستیک پلی سولفاید برای پنجره های دوجداره توصیه می شود که مناسبترین نوع چسب برای این منظور است. اما در کنار آنها سایر ماستیک ها نظیر ماستیک اکریلیک سیلیکونی نیز وجود دارد که با ویژگی های مشابه می تواند جایگزین مناسبی باشد.ازجمله ویژگی های درزگیرهای سلیکونی مثل ماستیک اکریلیک سیلیکونی می توان به مقاومت آنها در برابر نوسانات شدید دمایی و همچنین در برابر اشعه ماوراء بنفش اشاره کرد. همچنین انعطاف پذیری این نوع درزگیرها باعث می شود که برای استفاده در اتصالات متحرک نظیر در و پنجره گزینه مناسبی باشند. عمر طولانی و دوام بالا نیز ازجمله ویژگی هایی است که باعث استقبال از این محصول می گردد.
ماستیک اکریلیک به تنهایی قابلیت پذیرش رنگ را ندارد به همین دلیل با ترکیب سیلیکون به این ماستیک خاصیت رنگ پذیری نیز به آن اضافه می شود. همچنین آب بندی ماستیک با اضافه شدن سیلیکون تا حد زیادی افزایش می یابد و به این ترتیب ماستیک اکریلیک عملکرد بهتری خواهد داشت. ماستیک های اکریلیک در مناطق مختلف و بسته به کارکرد آن متفاوت است اما با افزودن سیلیکون به آن می توان ماستیک منعطف و با کیفیتتری را داشت. به همین دلایل است که امروزه کارگاه های تولید چسب و درزگیر با ترکیب و ادغام انواع محصولات سعی در افزایش کارایی و راندمان محصولات هستند نمونه آن استفاده از ماستیک اکریلیک و ترکیب آن با سیلیکون است.
موارد استفاده از ماستیک سیلیکونی اکریلیک اغلب برای درزگیری مناطقی که احتمال نفوذ رطوبت دارند است. دراین میان انواع دیگر درزگیرها، چسب هایی نظیر چسب پلی سولفاید نیز دارای همین ویژگی ها هستند. ماهیت لاستیکی ماستیک سیلیکونی باعث می شود که در اثر نیروی مکانیکی یا از طریق انبساط و انقباظ ناشی از تغییرات رطوبت و دما دچار سایش، فرسودگی و یا شکستن نشوند.

فروش ماستیک اکریلیک سیلیکونی

بطور کلی استفاده از درزگیرهای سیلیکون اکلریلیک در یکی از این چهار دسته قرار می گیرد:

  • تعمیرات و نگهداری منازل
  • آب بندی و چسبندگی در ساخت و ساز
  • اتصال شیشه و پلاستیک در پروژه های صنایع دستی یا آکواریوم ها
  • ساخت و یا تولید طیف گسترده ای از محصولات ازجمله محصولات الکترونیکی

تفاوت ماستیک اکریلیک سیلیکونی و چسب پلی سولفاید

قبل تر در رابطه با شباهت ماستیک و چسب پلی سولفاید اشاراتی شد. با وجود شباهتهای کاربردی ماستیک ها و چسب ها تفاوت اصلی بین چسب ها و درزگیرها در این است که سیلانت ها به طور معمول از استحکام کمتر و کشیدگی بیشتری نسبت به چسب ها برخوردار هستند. با اینکه ممکن است فروش چسب پلی سولفاید با همان اهداف درزگیر انجام می شود اما هنگامی که درزگیرها بین بسترهای دارای ضرایب حرارتی مختلف انبساط یا کشیدگی متفاوت تحت فشار استفاده می شوند، باید انعطاف پذیری و کشیدگی کافی را داشته باشند. درزگیرها معمولاً حاوی ماده پر کننده بی اثر هستند و معمولاً با الاستومر فرموله می شوند تا انعطاف پذیری و کشیدگی لازم را داشته باشند. آنها معمولا دارای یک قوام خمیر هستند تا امکان پر کردن شکاف بین بسترها فراهم شود. انقباض کم پس از کاربرد نیز اغلب لازم است. بسیاری از فناوری های چسب را می توان در درزگیرها شکل داد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *