استفاده از درزگیر شیشه های دو جداره علاوه بر فراهم نمودن آسایش اعضای خانواده می تواند منجر به صرفه جویی در هزینه ها نیز گردد. در حقیقت بهترین راهکار جهت عایق بندی ساختمان بکارگیری درزگیر شیشه های دو جداره می باشد چرا که جلوگیری از هدر رفت انرژی و ورود آلودگی صوتی به داخل ساختمان از جمله مسائلی می باشد که همیشه مورد توجه قرار داشته است.
در رابطه با مبحث درزگیر شیشه های دو جداره عموما چسبی که بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. البته استفاده از چسب پلی سولفاید برای اتصال پنجره های دوجداره توصیه می شود. عمل درزگیری پنجره های دوجداره و سه جداره پس از نصب آنها انجام می شود اما پس از گذشت مدت زمانی ممکن است درزگیر مورد استفاده دچار مشکل شده باشد و عایق بندی پنجره توسط چسب های مخصوص تجدید گردد.
استفاده از درزگیر شیشه های دو جداره جهت پیشگیری از آلودگی صوتی
فضای شهری همیشه فضایی پر سر و صدا بخصوص در نواحی مرکز شهر می باشد و کار یا زندگی در چنین مناطقی مستلزم عایق بندی اصولی ساختمان جهت مصون ماندن این آلودگی های صوتی است. این مسئله می تواند منجر به از دست رفتن تمرکز و سلب آرامش افراد شود. تردد پر سر و صدای وسایل نقلیه، مکالمات بلند و مشاجرات افراد، بازی کودکان و … می تواند منبع آلودگی صوتی باشد. استفاده از پنجره های دوجداره و پنجره های سه جداره و درزگیری اصولی آنها می تواند در کاهش نفوذ آلودگی های صوتی به درون ساختمان ها بسیار موثر باشد. در روش های نوین علاوه بر استفاده از درزگیر شیشه های دو جداره از آکوستیک نمودن کف و دیوارهای ساختمان نیز جهت پیشگیری از نفوذ آلودگی های صوتی بهره می گیرند.
درزگیر شیشه های دو جداره جهت مقابله با سرما و گرما
از جمله مشکلات افراد در فصل های سرد سال نفوذ سوز و هوای سرد به درون ساختمان ها می باشد. همچنین تبادل دمایی در فصل تابستان نیز می تواند سبب هدررفت انرژی و خروج هوای خنک داخل منزل به بیرون شود. استفاده از درزگیر شیشه های دو جداره می تواند راه حل خوبی برای مقابله با ورود و خروج هوای سرد و گرم بیرون به داخل و خارج ساختمان باشد.
انواع درزگیر شیشه های دو جداره
درزگیرهای مورد استفاده درب و پنجره ها، انواع و مدل های مختلفی داشته و لوازم مخصوصی در آن به کار گرفته می شود. نوع درزگیر مورد استفاده بایستی متناسب با نوع درب و پنجره باشد. از جمله انواع درزگیرهای موجود می توان به درزگیرهای فومی، درزگیر های رزینی، درزگیرهای وینیلی و همچنین ماستیک شیشه اشاره کرد. از میان این مدل ها، درزگیرهای رزینی و وینیلی در همه جا به راحتی قابل استفاده اند، در تمام فصول بکار می روند و امکان باز کردن آنها نیز به سادگی وجود دارد.
در مورد درب و پنجره های خانه های قدیمی که پس از گذشت مدت زمانی دچار آسیب در رابطه با عایق بندی شده اند استفاده از درزگیر های فومی راه حلی مناسب است. این درزگیرهای فومی بافتی فشرده دارند و پوشش دهی توسط آنها به خوبی صورت می گیرد. این نوع از درزگیر ها دارای چسب در قسمت پشتی خود هستند که سبب می شود به خوبی بر روی سطح بچسند و عمل عایق کاری به نحو صحیحی انجام شود.
استفاده از اسپری فوم به منظور درزگیری و سپس صاف کردن سطح توسط کاردک و شکل دهی دلخواه به آن می تواند در حین حفظ زیبایی سطح عایق کاری شده، فضاهای خالی و تمامی درزهای درب و پنجره های قدیمی را نیز بپوشاند.
استفاده از لاستیک ها و چسب ها به عنوان درزگیر شیشه های دو جداره
استفاده از لاستیک ها و چسب ها نیز راه حل دیگری برای انجام عمل عایق کاری درب و پنجره ها است تا از تبادل گرما، سرما و صوت پیشگیری شود. البته درزگیری با استفاده از لاستیک ها فقط در مورد درب و پنجره های دوجداره می تواند انجام شود.
لاستیک درزگیر شیشه های دو جداره دارای پروپیلن اتیلن دی مونومر می باشد که سبب مقاومت درب و پنجره در مقابل نور خورشید، اکسیداسیون در مجاورت هوا و افزایش مقاومت سیستم پنجره های دوجداره در مقابل فشار هوا و تحمل اختلاف دمای بالا می شود. لاستیک درزگیر شیشه های دو جداره، عایق بندی پنجره ها تضمین می کند.
یکی از ویژگی های بارز لاستیک های درزگیر حفظ کیفیت اولیه آنها در گذر زمان است. تمامی لاستیک های درزگیر در کیفیت های کاملا یکسانی تولید می شوند چرا که در مورد آنها انبار مواد اولیه و میکس مواد اولیه به وسیله رایانه انجام می شود؛ تست های کنترل کیفیت نهایی لاستیک های درزگیر شیشه های دو جداره گواهی بر این گفته هستند. لاستیک ها در هنگام تولید در کارگاه های تولید شیشه دوجداره کاملا به یکدیگر جوش می خورند و عایق بودن پنجره را افزایش می دهند.
نکته ای که در مورد استفاده از لاستیک ها به منظور عایق کاری درب و پنجره ها وجود دارد این است که استفاده از آنها در مورد پنجره های قدیمی نمی تواند اصولی باشد چرا که لاستیک های درزگیر با جنس پنجره های قدیمی که عموما چوبی یا آهنی می باشند ناسازگار است و در برخی موارد استفاده از آنها می تواند منجر به بهم ریختن ظاهر ساختمان شود. در مورد این پنجره ها می توان از نوارهای نمدی استفاده کرد. این نوارها از خرازی ها قابل تهیه هستند. نوارهای نمدی در یک طرف دارای چسب هستند که سهولت استفاده از آنها را در مورد پنجره های قدیمی فراهم کرده است. نمد نقش بسیار موثری در مقابله با گرد و غبار و درزگیری درب و پنجره های قدیمی می تواند داشته باشد.
در حالت کلی درب وپنجره های دوجداره دارای استحکام بالایی هستند و مجهز بودن آنها به درزگیر شیشه های دو جداره نیز سبب می شود در برابر صوت، غبار، ضربه، آب، باد و حتی طوفان های شدید بدون لرزش و دارای مقاومت بالایی باشند.
در رابطه با چسب درزگیر شیشه های دو جداره می توان گفت چسب های سیلیکونی به منظور عایق کاری پنجره ها و درب های دوجداره بهترین گزینه هستند. این چسب ها بعد از خشک شدن خواص بسیار خوبی از جمله خاصیت ضد آبی و مقاومت در برابر برف و باران و تابش مستقیم خورشید را از خود نشان می دهند. پس از خشک شدن چسب های سیلیکونی خاصیت ارتجاعی خود را حفظ می کنند و به سبب نرم بودن، استفاده از آنها بسیار آسان است. این چسب ها قابلیت رنگ آمیزی و ضد باکتریایی نیز دارند و مانند سایر چسب ها با گذشت زمان رنگ آنها به زردی نمی گراید.
کلام آخر
پس از خواندن این مقاله ممکن است به فکر استفاده از درزگیر شیشه های دو جداره جهت عایق بندی ساختمان خود باشید و بدین منظور به فکر تهیه ابزار باشید. اما پیش از اقدام به هر کاری بایستی این موضوع را در نظر داشته باشید که شیوه ای که بدین منظور انتخاب می کنید، باید همخوانی لازم را با شرایط محیط ساختمان شما داشته باشد تا در آینده دچار مشکل نشوید؛ این اولین مسئله مهم در رابطه با استفاده از درزگیر شیشه های دو جداره است و دومین مسئله آسیب نزدن به زیبایی ساختمان می باشد. درزگیری که به منظور عایق بندی ساختمان استفاده می شود نباید سبب جلوه ای ناخوشایند در درب و پنجره های ساختمان شود. پس از انجام عملیات درزگیری درب و پنجره ها می توانید عملکرد درزگیر را با شعله ای کوچک مورد آزمایش قرار دهید.