ماستیک شیشه چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست مطالب

ماستیک چیست و انواع مختلف آن کدامند؟ چه کاربردهایی دارند و در صنعت ساخت و ساز ماستیک شیشه چه نوع ماستیک هایی را می تواند شامل شود؟ برای پاسخ به این سوالات و آشنایی با مباحثی پیرامون ماستیک شیشه تا انتهای متن همراه ما باشید.
بهتر است ابتدا بحث را با معرفی ماده ماستیک آغاز نماییم. ماستیک ها نیز مشابه به چسب ها به عنوان درزگیر هایی مطرح هستند بازار ساخت و ساز بخصوص ساخت و سازهای ساختمانی را در دنیای امروز تحت تاثیر قرار داده اند.
ماستیک ماده ای است که توسط آن می توان مصالحی از قبیل شیشه آجر، کاشی، سنگ، چوب، فلز و … را درزگیری و آب بندی نمود. ماستیک ها دانواع مختلفی دارند از جمله ماستیک های قیری، ماستیک های سیلیکونی، ماستیک های پلی یورتان، ماستیک های پلی سولفاید، ماستیک های اکرولیکی و … . اگر بخواهیم در مورد مزیت های ماستیک صحبت کنیم بایستی بگوییم که این ماستیک ها چسبندگی بسیار بالایی را در مورد انواع مواد و مصالح ساختمانی حتی مصالحی مثل بتن از خود نشان می دهند، کیفیت بالایی دارند و از این رو طی سالهادوام خوبی از خود نشان میدهند. همچنین در دنیای امروز که براستفاده از مواد شیمیایی سبز تاکید می شود ماستیک ها را می توان از جمله مواد سبز و غیرسمی و سازگار با محیط زیست طبقه بندی کرد؛ از این رو استفاده از آنها در مصارفی که مربوط به خوردن و آشامیدن است از جمله مصالح مربوط به آب آشامیدنی بلامانع می باشد. ماستیک ها در مقابل عوامل محیطی و نور خورشید مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. این مواد انبساط بسیار ناچیزی دارند و منقبض نیز نمی شوند از این رو در هوای بسیار گرم یا سرمای زیاد مقاومت خود را حفظ می کنند. نکته بسیار جالب اینکه ماستیک ها رنگ پذیر هستند و به راحتی می توان آنها را به دلخواهرنگ کرد. کاربرد ماستیک ها با توجه به نوع آنها می تواند متفاوت باشد که در ادامه به ارائه مطالبی در این باره پرداخته می شود.

قیمت ماستیک شیشهبرای آشنایی با پنجره های دوجداره و ویژگی های آن می توانید مقالات مرتبط را مطالعه کنید.

کاربرد انواع مختلف ماستیک ها

ماستیک آب بندی مخازن:
این ماستیک ها مخصوص استفاده در کانال های آب و فاضلاب بوده و جهت آب بندی مخازن به کار می روند.
ماستیک کف سازی:
این ماستیک ها مخصوص کف سازی بوده و برای درزگیری مصالح مخصوص کف سازه ها به کار برده می شوند.
ماستیک آبیاری:
در کانال های ویژه آبیاری از ماستیک های آبیاری استفاده می شود.
ماستیک آسفالت:
نوع دیگری از ماستیک ها، ماستیک آسفالت است که جهت مقاوم تر نمودن ترک های آسفالت در برابر مواد نفتی و موادی مشابه به نفت استفاده می شود.
ماستیک شیشه:
جهت درزگیری و آب بندی پنجره ها، درب ها و مصالحی این چنینی از ماستیک شیشه استفاده می شود.

می توانید برای کسب اطلاعات درباره مزایای چسب بوتیل به بخش مقالات رجوع کرده و با مزایای آن بیشتر آشنا شوید.

خرید ماستیک شیشهتیداکل به عنوان اولین تولید کننده چسب پلی سولفاید در ایران به فروش چسب پلی سولفاید نیز می پردازد برای کسب اطلاعات بیشتر به مقالات مربوطه مراجعه کنید.

انواع ماستیک ها

در ادامه به معرفی و آشنایی بیشتر به برخی از انواع ماستیک ها می پردازیم:

ماستیک پلی سولفاید

این ماستیک در حقیقت می توان گفت قدرتمندترین نوع ماستیک است که برای چسباندن مصالح سختی چون فلز به کار می رود.این ماستیک بر مبنای ترکیب پلیمر پلی سولفاید و رزین ساخته می شود. قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارد و از این رو به انواع مواد و مصالح به خوبی می چسبد. درزگیری عالی است و به عنوان ماستیک شیشه بسیار مقاوم کاربرد دارد. این ماستیک ترک نمی خورد و مقاومت بالایی در برابر سایش از خود نشان می دهد.ماستیک پلی سولفاید نسبت به ماستیک های دیگری چون پلی یورتان قدرت چسبندگی بیشتری دارد.

ماستیک پلی یورتان

از این ماستیک برای چسباندن مصالح سختی چون بتن استفاده می شود بر مبنای پلیمر یورتان ساخته شده که نوعی ماده الاستیک محسوب می شود. در سازه های بتنی ماستیک پلی یورتان به عنوان درزگیری مناسب مناطق منبسط شونده بکار می رود. در مخازن آبی نیزمی توان از این نوع ماستیک جهت آب بندی بهره برد.

ماستیک سیلیکونی

این نوع ماستیک در حقیقت نوعی چسب می باشد که. چسب یا ماستیک سیلیکونی در مقابل عوامل محیطی چون گرما و فشار و انواع قارچ و کپک مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. از این نوع ماستیک نیز می توان به عنوان ماستیک سرامیک استفاده کرد چرا که چسبندگی خوبی در متریال هایی چون سرامیک، پی وی سی و فلزات از خود نشان می دهد. استفاده از چسب سیلیکونی بسیار آسان بوده و در رنگ های مختلف چون سفید، مشکی، قرمز و بی رنگ در بازار وجود دارد. مزیت دیگر ماستیک سیلیکونی این است که این نوع ماستیک پس از خشک شدن ترک نمی خورد.

ماستیک اپوکسی

مبنای ساخت ماستیک اپوکسی رزین اپوکسی است که با افزودن مواد دیگری به آن ساخته می شود. از ماستیک اپوکسی جهت پرکردن و انسداد درزها، شکافها و حفره ها و برای صاف نمودن سطوح ناهموار، درز و شکاف های انبساطی و غیره استفاده می شود. نکته ای که در رابطه با استفاده از ماستیک اپوکسی وجود دارد این است که در استفاده از آن حتما بایستی سطح مورد نظر پیش از شروع به کار تحت زیرسازی مخصوصی قرار گیرد.

ماستیک قیری

نوع دیگری از ماستیک های مورد استفاده در ساخت و سازها ماستیک قیری می باشد که استفاده از آن می تواند به دو صورت سرد و گرم انجام شود. در انتخاب نوع ماستیک قیری سرد یا گرم بایستی عواملی چون میزان دمای محیط و افقی یا عمودی بودن سطح و درزهایی که بایستی پر شوند را در نظر گرفت و سپس نسبت به انتخاب گزینه مناسب اقدام نمود.

ماستیک قیری گرم

ماده اولیه در ساخت این نوع ماستیک قیر و برخی مواد افزودنی دیگر است.  این نوع ماستیک قیری در محیط های با دمای هوای بالا و گرم جاری نمی شود و ترک نمی خورد. ماستیک قیری گرم در دماهای پایین نیز انعطاف خود را حفظ کرده و تقریبا می توان گفت در مقابل تغییرات شرایط آب و هوایی پایدار می باشد.

ماستیک قیری سرد

مبنای ساخت ماستیک قیری سرد نیز  استفاده از قیر بعلاوه سایر مواد افزودنی دیگر می باشد که به مواد و مصالحی چون چوب، بتن، فلز و غیره به خوبی می چسبد. مقاومت آن در مقابل شرایط آب و هوایی بالاست و ماستیک قیری سرد را می توان در محیط های با رنج دمایی 5- تا 50+ درجه سانتی گراد بکار برد.

چسب ماستیکبرای آشنایی بیشتر با مزایای چسب پلی سولفاید به مقاله مرتبط مراجعه نمایید.

همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد آنچه در مورد ماستیک ها دارای اهمیت می باشد انتخاب نوع ماستیک متناسب با کاربری آن می باشد. در مورد ماستیک شیشه می توان از انواع ماستیک هایی استفاده کرد که در حین آسیب نزدن به زیبایی شیشه و مقاومت بالای آنها در مقابل شرایط محیطی از جمله دما و رطوبت همچنین رشد موجودات زنده ای چون کپک، خزه و جلبک مورد آزمایش قرار گرفته باشد و این اطمینان حاصل شود که استفاده از آن ماستیک بهترین نتایج را خواهد داشت و شاهد دوام و عمر طولانی ماستیک مورد استفاده به عنوان درزگیر در شیشه ها و پنجره های دو جداره، سه جداره و چند جداره خواهیم بود. البته ماستیک شیشه پلی سولفاید در مورد پنجره ها و شیشه های منفرد و در مورد سایر کاربری های شیشه نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *